CATEGORIEËN

Uitgereikt in 5 categorieën aan talent wonend en werkend in Nederland.

De Dutch Lion Awards worden uitgereikt in meerdere categorieën. In elke categorie worden drie personen/brands genomineerd. Zij worden beoordeeld door een onafhankelijke professionele vakjury. Tijdens het Dutch Lion Awards Gala zullen de winnaars in elke categorie worden bekend gemaakt en zullen de door de Amsterdamse kunstenaar Chris Tap ontworpen award krijgen uitgereikt. Hieronder de vijf categorieën en de bijbehorende genomineerden.

Dutch Designer of the Year Award

Deze prijs wordt uitgereikt aan een Nederlandse ontwerper/creatief directeur (fashion designer) die het afgelopen jaar heeft bijgedragen aan het invoeren en leiden van mode dat zowel creatief als commercieel excelleert en een indrukwekkende voetafdruk op het internationale modestadium creëert. Verder wordt er gekeken naar de internationale potentie, de artistieke en authentieke waarde van de thematiek en het conceptueel denkvermogen van de designer. Verder wordt gelet op kwaliteit en sociaal maatschappelijke relevantie. Genomineerd zijn: David Laport, Iris van Herpen en Jan Taminiau. AND THE WINNER IS: DAVID LAPORT!

Image

David Laport

Image

Iris van Herpen

Image

Jan Taminiau

Dutch Emerging Talent Award

Deze prijs wordt uitgereikt aan een jong talent tot en met 25 jaar. De verschillende modeopleidingen van Nederland, zowel op HBO- als op MBO-niveau 3 & 4 dragen leerlingen voor. Er wordt gekeken naar dezelfde criteria als bij de Dutch Designer of the Year Award, waarbij de nadruk ligt op het herkennen van Upcoming talent. Genomineerd zijn Sterre van Ouwerkerk, Puk Holleman en Kesley den Haag. AND THE WINNER IS: STERRE VAN OUWERKERK!
Image

Sterre van Ouwerkerk

Image

Puk Holleman

Image

Kesley den Haag

Dutch Model of the Year Award

Deze prijs wordt uitgereikt aan een internationaal actief model, ongeacht geslacht, uit Nederland, die betekenisvol is geweest en die blijk heeft gegeven van een vaardigheid voor zowel creativiteit als commercie en is opgekomen voor diversiteit en authenticiteit in de mode industrie. Genomineerd zijn Kim Feenstra, Felice Noordhoff en Wouter Peelen. AND THE WINNER IS: KIM FEENSTRA!
Image

Kim Feenstra

Image

Felice Noordhoff

Image

Wouter Peelen

Dutch Accessories Designer of the Year

Deze prijs wordt uitgereikt aan een Nederlandse ontwerper/creatief directeur die het afgelopen jaar heeft bewezen accessoires (sieraden, brillen, schoenen, hoeden, e.d.) naar de voorhoede van de mode-industrie te brengen en blijk heeft gegeven van een vaardigheid voor zowel creativiteit als commercie en het vestigen van zijn of haar merk. En wiens collectie internationaal aandacht heeft gekregen. Genomineerd zijn Zeynep Dag, Leo Vanweersch en Bibi van der Velden. AND THE WINNER IS: ZEYNEP DAG!
Image

Zeynep Dag

Image

Leo Vanweersch

Image

Bibi van der Velden

Dutch Influencer Award

Deze prijs wordt uitgereikt aan een internationaal actieve influencer, die betekenisvol is geweest in het opkomen voor diversiteit en authenticiteit in de mode- en entertainment industrie. Voorwaarde voor nominatie is dat de influencer minimaal 100.000 followers moet hebben op Instagram of YouTube. Deze persoon moet zijn of haar stempel hebben gedrukt op de Nederlandse mode-scene en over een eigen signatuur en stijl beschikken. Genomineerd zijn Tuyk van Dam, Romy D'Fonseca en Anna Nooshin. AND THE WINNER IS: TUYK VAN DAM!

Image

Tuyk van Dam

Image

Romy D'Fonseca

Image

Anna Nooshin