DUTCH LION AWARDS

voor inclusiviteit in de Nederlandse mode-industrie

Er zijn veel (gerenommeerde) fashion award shows in Nederland. Maar er is geen podium voor de brede groep fashiontalenten die wonen en werken in Nederland en in hun werk duidelijk affiniteit met hun roots laten zien. De Dutch Lion Awards vult dat gat op.

We geven erkenning aan bijzondere fashiontalenten

Fashiontalenten op verschillende gebieden die werken vanuit verschillende culturele en religieuze oogpunten. Daarmee stellen we zowel in Nederland als op Europees niveau een voorbeeld aan de mode-industrie. We laten de normen en waarden die wij als Nederlandse samenleving hebben als het gaat om diversiteit en acceptatie, ook in de mode-industrie zien. Met de Dutch Lion Awards bieden we een onderbelichte kant van de modewereld een podium, met inclusiviteit als essentiële waarde.

We stimuleren fashiontalenten die affiniteit tonen met hun roots en cultuur

Het winnen van een award (met de geldprijs die daarbij hoort) kan de carrière van deze talenten een enorme boost geven en een positieve impact hebben op hun culturele achterban. Wij focussen op het fashiontalent dat nog geen gerenommeerde status heeft en voor wie deze awards juist voor grotere bekendheid kunnen zorgen.

We creëren voor een nieuwe doelgroep een platform dat nog niet bestaat

Met deze awards wordt de inclusiviteit in de Nederlandse mode-industrie bewaakt. Daarmee is onze positie van onmisbaar belang om ervoor te zorgen dat de Nederlandse mode-industrie een realistische afspiegeling is van de Nederlandse samenleving. Zeker nu er vanuit de Nederlandse overheid steeds meer wordt ingespeeld op diversiteit, multiculturele samenleving en tolerantie zijn de Dutch Lion Awards een onmisbare toevoeging aan de huidige awards.

De awards worden uitgereikt tijdens een wervelende galashow

In die show tonen alle genomineerden hun topstuk. Ook de vakjury, de ambassadeurs en de organisatie laten net als de genomineerden een realistische afspiegeling zien van de diversiteit van de Nederlandse samenleving. Het is de bedoeling dat de Dutch Lion Awards een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

We werken graag samen met partijen die aansluiten bij onze visie

Bijvoorbeeld met het Tropenmuseum, Africa Fashion Week, Dutch Indian Fashion Week en diverse media zoals radio FunX, Happinez magazine en Flow magazine. We presenteren ons ook aan de Nederlandse modeacademies Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, Willem de Kooning Academy Rotterdam, ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem en de Gerrit Rietveld Academie. En daarnaast ook aan de mbo-modeopleidingen niveau 3 en 4 van ROC’s, het Alfa-college en het Deltion College. De scholen kunnen hun meest veelbelovende leerling voordragen voor de Young Talent Award.