Dutch Lion Awards
Red carpet voor fashion talents

zaterdag 23 september vindt het 2e DUTCH LION AWARDS GALA plaats in de Amsterdamse BEURS VAN BERLAGE

Een event dat de mode-industrie van Nederland stimuleert

Nederland loopt internationaal gezien voorop in de mode-industrie. Ons land kent grote en bekende modenamen, die ook internationaal aan de top staan. We hebben bloeiende en toonaangevende modeopleidingen. Maar … er mist een jaarlijks fashion award gala, waarmee Nederlandse mode-talenten een platform krijgen aangeboden. Een gala zoals dat met veel grandeur plaatsvindt in Londen, Parijs, New York en Milaan. Nederland heeft zo’n event nodig! De Stichting Dutch Lion Awards gaat zich daar hard voor maken.

Positieve uitwerking op imago modesector

Dutch Lion Awards streeft ernaar Nederland hoger op de kaart te zetten als modeland. Mede door het jaarlijks te organiseren Dutch Lion Awards Gala. Wij streven naar een beter imago van Nederland als modeland. We willen diversiteit en inclusie meer integreren in de modewereld. 

Dutch Lion Awards voorziet in een behoefte

Met awards die alléén zijn gericht op mode. Awards voor gevestigde namen én opkomende nieuwe talenten uit de Nederlandse modewereld. Awards met bijzondere kenmerken:

  • Dutch Lion Awards wil diversiteit en inclusie in de modewereld stimuleren.

  • Dutch Lion Awards ondersteunt de opdrachtenportefeuille van opkomend creatief talent.

  • Dutch Lion Awards organiseert een gala ter bevordering van creativiteit en innovatie in de Nederlandse mode-industrie.

  • Dutch Lion Awards staat voor duurzaamheid in de mode. We zien een verschuiving in de modewereld en ieder merk lijkt langzaam te verduurzamen.

Wij streven naar zo veel mogelijk publiciteit

Voor de naamsbekendheid van het Dutch Lion Awards Gala zetten wij meerdere tools in zoals onze website dutchlionawards.nl, social media, mode-magazines, beurzen, persberichten, samenwerking met andere partners, ondersteuning goede doelen, etc. etc.

Wij steunen goede doelen en werken samen met partijen die aansluiten bij onze visie

Door samenwerking kunnen wij de krachten bundelen om onze doelstellingen nog beter te verwezenlijken. Samenwerking met andere organisaties en partners biedt tal van nieuwe mogelijkheden.

Wordt u ambassadeur van Dutch Lion Awards?

Steun onze stichting en partners door middel van een kleine bijdrage per maand en geniet van de voordelen.

Voordelen?

Steun een goed doel en krijg gratis toegang tot DLA pre-events. Ontvang korting op toegang tot de jaarlijkse loting ‘ambassadeur van het jaar’. Korting op fashionshows van Catwalk4U. Diverse kortingen bij onze partners.

Waarvoor?

  • De stichting steunt een goed doel en kijkt jaarlijks uit naar een partner hiervoor
  • De stichting biedt ambassadeurs een exclusief membership met diverse voordelen
  • De stichting werkt graag samen met partners en sponsoren en heeft hier verschillende pakketten
  • De Dutch Lion Awards draagt bij aan de zichtbaarheid van ‘young upcoming fashion talents’ in Nederland. Jaarlijks wordt er een gala georganiseerd waarbij een podium wordt geboden voor de fashion talents in vijf verschillende categorieën
  • De stichting benadrukt graag diversiteit en inclusie waarbij iedereen in Nederland ook een kans wordt geboden om mee te kunnen doen aan deze nominaties
  • De stichting staat voor duurzaamheid in de modewereld en benadrukt dit graag tijdens haar gala en evenementen

Wat kost het en hoe meldt u zich aan?

Als ambassadeur krijgt u diverse voordelen, kunt u prijzen winnen en steunt u tegelijkertijd een goed doel dat verbonden is aan de stichting.

Met een kleine bijdrage van € 7,50 per maand of € 75,- per jaar bent u al ambassadeur van DLA en geniet u van een exclusief membership.

Natuurlijk mag u ook zelf een sponsorbedrag bepalen. Download hier het aanmeldingsformulier.

Een vooruitstrevende organisatie

Het bestuur bestaat uit leden die een hart hebben voor fashion. Het bestuur zal ieder jaar een bekende Nederlander als ambassadeur of ambassadrice aanstellen. De vakjury zal elk jaar zorgvuldig worden benoemd op persoonlijke titel voor een periode van één jaar. De jury is onafhankelijk van de Stichting.

Het Dutch Lion Awards Gala is een jaarlijks terugkerend evenement in de Beurs van Berlage in Amsterdam.